kisah chOcoLate dan gUle bahagia bersama

Friday, 30 November 2012

pink ? ?

assalamualaikum cinta . .
kamu semua apa khabar ? harap2 dimudahkan urusan pada sepanjang hari nie .

kehadapan Online diary .. haha , , 
indu nya kat Mr blogger saya nie . :) saya bahagia sentiasa , dan saya harap akan begini selamanya :) 
na taw ta kenapa saya bahagia sgt hari nie ? ? semalam saya pergi berdating dengan die , 1st date , haha , apa yang terjadi semalam macam mimpi .. :) yela , 1st time gak kuar ibu bg izin , pakai baju kurung , pink . semua 1st time .. haha , kelakar . dulu , semua saya yang mahu dan paksa capital A untuk buat . sekarang , die yang ajak , die yang mahu dan die rela . 

awak , thanks buat saya bahagia bersama awak ,

yng kelakarnya tuh , 1st date tguk cite James bond . haha , ta ape lah , sweet jerk sbnarnya sebab die ade bersama saya sepanjang hari . ta buley na cerita semua dalam nie , , yang laen" jadi rahsia kami berdua ..

ari nie , esok dan ahad , die ta ade , die g kem Usrah kat JB . mcm biase lah , nama pon kem , jadi HP mang ta ley lah na pgg aje sana sini , so , kami terpaksalah berhenti bermeset dan Call !! tp die pandai , dia tau kami ta ley contact , sehari sebelum mesti die luangkan masa bersama saya , mcm dulu , masa na exam hari tuh . sekarang , cuba untuk langsung ta mcet die n call die . . die na Kem . sabar k sayang . 3 hari aje :)

dear awak , , P/s : saya sayang awak :)



terima kasih sudi membaca , kalau suka boleh like !

Tuesday, 13 November 2012

bukan sengaja tapi terpaksa

korang semua apa kahabar ?? sihat kah .. saya ta bape na sihat .. ++ sedih hua !!

aku dan yayang gadoh , dah hampir seminggu die ta bertegur sapa dengan kami , aku ta tau lah kesalahan besar mana yang kami buat sampai die ta mau bertegur sapa . marah betul die biler kami pgg hp die .. dah die taruk rata2 , adah pon amek lah , bg kat norien , da tuh norien bg kat aku , aku pon pegang aje lah . bila die tanye pd norien aku pon diam aje lah , sebab selama nie kalo die buat aku cam gtu aku ok jerk , ta sangka plak bila kami bergurau die ta boleh na terima .. aku sedih tuh ade lah gak , tp ta ape lah , amek lah masa seberapa lama pon , asalkan kau akan reda sendiri nanti . bila aku cuba na cakap dengan kau , kau buat saja aje , so aku biar jerk lah , takut makin d pujuk makin merajuk , , so


 
. . . 
na tau ta , ,ahad malam aku ade jumpe die . die ajak teman die makan sesame , aku ingatkan die saje jerk , upeyer , die ade benda penting na cakap ngn aku , n bila aku tau tuh , aku kecewa sgt .. bila die tanya aku ok ker ta dengan keputusan die , aku ckap lah yang aku ok , padahal dalam hati meraung2 cakap ta ok , kalo lah masa tuh die dengar . 


tp nie semua tok kebaikan kami gak , apa yang die buat , keputusan die , semua amy sokong aje , sebab amy tau die da pk semua benda tu sebelum buat keputusan ..


 mcm suspen jerk kan , na tau ta ape ? S E B E N A R N Y A D I A na masa tok study =,=' padahal ta mcet seminggu aje !! ayat mcm ape tah .. ta ape awak , saya tetap sokong awak .. acehcehceh .. hahaha , , amy cuba jadi sabar k , walaupon ta biase tp akan cuba . untuk kebaikan saya n awak gak kan ? 
masa awak na gtau pada saya malam td , sgt2 kelakar , awak tau saya akan merajuk bila awak yang cakap ,  tu yang awak buat mcm tuh kan ? pada mulenya amy mang sedih , tp awk bukan nye pergi mana pon , cuma g belajar ajekan ? tp sebenar nya die sweet , die tahu yang die ta ley na call n mcet aku , die ajak aku hang dengan die .. P/S awk : terimaksih atas segala bahagia :)

. . .
sehari berlalu 
semLm kN , aku tengah buat2 kerja tu , tetibe aku rasa rindu giler kat die , tetibe aermata aku luruh dengan deras . aku ta tahu lah perasaan aku mcm mane saat tuh , aku baru tau yang aku dah gantikan A yang perna lukakan aku dalam hati aku . baru aku sedar yang aku dah takut na merasai kehilangan die .aku terus aje call die , lepas tuh die cakap , die ta ley tdo . . lepas gayut ngn die malam td aku rase lega ckit dan malam nie aku ta ade ggu die pon . biarlah die , yang penting aku tunggu die 19 nanti :) 
 lepas tuh adah cakap kat aku , susah yerlah hai kawan aku sorang nie , , kalau dah hepy , hepy sgt , kalo sedih , sedih sgt . ta reti na bg'' perasaan tuh .. haha , , 



nilah aku apa adanya
Yang ingin membuatmu bahagia
Maafkan bila ku tak sempurna
Sesempurna cintaku padamu
Ini juga ku apa adanya
Yang ingin selalu di sampingmu
Ku tahu semua tiada yang sempurna
Di bawah kolong langit ini
* jalan kita masih panjang
Ku ingin kau selalu disini
Reff:
Biar cinta kita tumbuh harum mewangi
Dan dunia menjadi saksinya
Untuk apa kita membuang-buang waktu
Dengan kata-kata perpisahan
Demi cinta kita aku akan menjaga
Cinta kita yang tlah kita bina
Walau hari terus berganti hari lagi
Cinta kita abadi selamanya
  

awak : ILYSM !

terima kasih sudi membaca , kalau suka boleh like !

Friday, 9 November 2012

cintai aku seadanya

assalamualaikum semua ..
sihatkah korang ?? aku makin sihat nie ha ..hahhaa

tah kenapa bila hujan yang turun td mengingat kan aku kembali pada kenagan aku dengan A .. yang perna lukakan hati aku .. aku sedar , aku da ade yang lebih baik kalau na d bandingkan ngan die tuh .. hari berganti , masa berlalu , musim berubah ..adakah hati aku akan terus mcm nie aje ? terus menanti die yang da berpunya ,  tah kenapa , aku takut die akan lukakan aku mcm mana A lukakan aku dulu . bukan aku ta percaya pada die , tp oleh kerana aku da perna kena sekali , so aku mcm takot na kena lagi , mcm takut pisang berbuah dua kali .. die ade cipta lagu tok aku tau , mcm nie ha lirik die ,, 

PERNAH MASA DULU KU MELAMUN ,
MEMIKIRKAN UNTUK MEMILIKINYA ,
NAMUN HATI KUAT MENYATAKAN ,
DIA BUKANLAH UNTUKKU ,
MIMPIKU BAGAI JADI REALITI ,
YA ALLAH JIKA KAU CIPTAKAN DIA UNTUKKU ,
KAU DEKATKANLAH DIA PADAKU ,
SESUNGGUHNYA CINTAKU PADAMU MELEBIHI SEGALANYA
 DAN KU SEDAR KU HARUS MELUPAKAN CINTANYA PABILA KU BERSUJUD PADAMU . TETAPI AKU SANGAT MENYANYANGI DIA .

lirik lagu tuh die buat masa die tgh maen gitar n aku ngada2 na die maenkan lagu , tp die kate die na buat lirik baru .. 
Ya Allah , , sesesungguhnya Kau tahu apa yang terbaik untukku , dan aku amat bersyukur dengan kehadiran die , maka kekalkanlah kami .. aku cuma hamba yang lemah dan selalu meminta pertolongan mu ,, jadi bantulah hambamu ini ,, amin ..



awak , makin hari . . makin sayang saya pada awak , Ya Allah adakah ini salah ?? lindungiku YaAllah .. awak , saya na bg tau awak nie .



jadi , saya amanahkan hati saya pada awak , tok awak jaga n rawat die .. agar die pulih .. dan sihat seperti dulu .. awak , saya ta sangka awak da baca semua blog saya , saya malu sangat bila awak cakap cm gtu , dah la saya ade cakap pasal awak cerita pasal awak , , jujo awak .. saya suka awak sgt .. sayang awak sgt ,, hari tuh awak perna cakap kat saya , dan kalau boleh saya na dengar hari2 ,, sebab saya na lupakan dia yang perna sakiti hati nie ,, dan gantikan die dengan awak , , awak .. terima kasih selalu ingatkan saya , selalu temankan saya , selalu susah kerana saya , saya amat hargainya awak .. saya harap awak akan mcm tuh jerk selamanya , sebab saya ta mau awak berubah dan terus berubah . biarlah kita mcm nie , asalkan kita rapat dan bahagia ..
awak pon perna cakap kan , InsyAllah awak takkan kecewakan saya , dan saya pegang kata2 awak tuh ..



awak selalu lengkapi saya. :))







saya akan cuba dan awak pon kena berusaha :) sayang awak <3 saya nie tiada ape , yang ade hanyalah hati  untuk menilai dan akal untuk berpk .. dan saya harap , awak akan terima saya seadanya ..

ILYSM

terima kasih sudi membaca , kalau suka boleh like !

Tuesday, 6 November 2012

cerita aku die :)

assalamualaikum semua ..
sihatkah ?? harap korang bahagia .. mcm aku ..

ok , da lama ta update . ade byk cerita baru tau .. lg2 pasal cinta baru antara aku dan die .. kadang2 ati terpk .. adakah aku ne benar2 layak untuk die . sepadan dengan die . . apa yang berlaku nie aku rasa mcm dalm mimpi ,, mcm semua nya khayalan .. da hampir seminggu dengan die . masih terlalu baru tok aku percaya n sayang die tp adakah die jodoh aku .. byak persoalan yang ade dalam hati n fikiran nie . . sebab aku takut sgt kalo die kecewa aku .. takut sgt2 ..  tp bila die hadir dalam hati aku , aku rasa lega jerk , rasa gembira jerk tiap2 hari .. aku harap die ta buat aku kecewa mcm mane eks aku buat aku kecewa dulu ..

masa malam kebudayaan dan kesenian hari uh  , kami pakai baju wana sama ..


die ta kacak , die ta hensem , tp die ade semua yang perempuan idamkan ,, die sweet , die baik , die semuanya .. dan yang penting die milik aku .. 
mungkin die terlupa yang kami perna terserempak masa die pakai baju wana tuh . . semua yang awak buat , awak cakap semua akan saya ingat . sbb bnda tu semua penting .. awak ,, saya ta harapkan apa2 pon dari awak , , cuma keikhlasan dan kejujuran awak je yang saya na .. saya pon ta adepape yang saya boleh bg pade awak , cuma tu jerk yang saya ade , , saya harap awak boleh bimbing saya , jaga saya dengan baik .. jgn kecewakan saya . tu jerk yang saya harapkan .. :)) kalo awa kecewakan saya , , ta taw lah apa akan jdi pada saya masa tuh , saya belom sedia na kecewa ag ,, n kalo boleh saya ta mau kecewa .. tolong yer awak ,, 


sebelom malam tuh , aku ade belikan die baju tau .. ta taw nape tetibe terpk na belikan die baju tuh , , sama warna tp ta sama corak .. :))



ha ,, tu ha baju die n aku .. sweet ta kami .. ?? haha , , doakan kami akan berkekalan selamanya :) amin .. 

mcm yang awak cakap , saya mybe bukan yang pertama tp saya mungkin yang terakhir .. saya pon mcm tuh gak , , walopon awak bukan yang pertama tp saya harap awak yang terakhir ..

awak boleyh janji kat saya ,, yang awak takan kecewakan saya ?? :'( saya harap awak akan .. akan janji .. :) sebab saya tahu , saya nie serba kekurangan kalo na d bandingkan dengan orang laen .. 


awak , , selalu ingat , saya sentiasa ade , dalam suka duka n susa senang awak .. ILYSM  <3

terima kasih sudi membaca , kalau suka boleh like !