kisah chOcoLate dan gUle bahagia bersama

Sunday, 2 June 2013

the only .. YOU


apa khabar semua , ? sihat kah semua nya ? saya sangat lah sihat , Alhamdulillah , masih lagi d beri segala kepunyaan Allah pade ku.. na tenguk gambar terbaru saya ? ok .. jup ea ...
ok , ala2 model jup .. hahaha bajet cun .. 
 
ok , buka blog nie , ade sebab tau .. yang pertamanya , saya ta boleyh na tdo .. yang keduanya , berdegil bila d suroh tdo . yang ketiga nya , na tulis sesuatu pasal capital Sayang saya .. 

ermmm , mesti penasaran na tau kan ? apa yang bakal saya tulis , jagalah awak , capital Sayang ! saya dedahkan semuanya .. erm .. tadi sempatlah gak , gadoh2 manje , yang ta mcm manje , erk ! ape ayat yer nie .. atoyai .. Capital Sayang  .. haha , , saya mcm ta percaye dapat orang yang betul2 sayang kat saya mcm die nie . die nie bongok kot .. ta tau lah otak die nie , skru belah mane hilang .. die cakap , saya cumil , lawa , cantik .. ok , perasan .. pada hakikatnya , langsung ta puns .. cuber refers gambar kat atas , ta ade yang comel pon kan kat ctu , tp die tuh .. tah lah . mereng .. hahaha , , ape yang saya taip nie semuanya die dengar ! n na die tau yang saya tengah burukkan die .. 
sebab , saya ta mau orang laen yang cakap kat die , die cume saya yang punya , saya yang boleh buli die , saya yang boleyh jaga die , saya yang boleh miliki hati die , dan cuma saya yang akan dengan die di dunia nie sebagai teman shidup semati , di akhirat sebagai bidadari , insyaAllah , jika Allah izinkan ..
doakan kami :) 
sesungguhnya saya bersyukur sebab ade peluang lagi na berjumpa dengan orang yang baik mcm capital Sayang saya nie .. Alhamdulillah .. die jerk yang sanggup tahan hati die bile kena marah dengan saya .. ta tau lah kenapa tp at least saya dah jupe air .. paham ta ? maksudnya : kalau saya marah , bukan d simbah dengan minyak tp dengan air .. Capital Sayang , saya na awak tau . saya sangat paling amat sayang awak .. kalau lah cikgu bahasa Melayu saya bace blog nie , mesti die sedih . sebab , TERUKNYA TATABAHASE budak nie .. 
tp , saya ta kisah , asalkan , capital sayang saya paham ,betapa saya sayang kan die ..  
tibe2 , teringat pulak ayat dalam 99kali rindu .. 
ta kiralah berapa lama kita menunggu seseorang , jika Allah kata die bukan milikku , maka bukan lah ..
sungguh , saya sedar , , jodoh , pertemuan , semua ditanganNya . tp saya harap , die lah insan yang akan , menjagaku , membimbingku , menyayangiku . selamanya ..
dear Capital sayang , saya berdoa kepada Allah , moga2 awaklah jodoh saya , jika awak bukan jodoh saya , saya akan mencintai awak sehingga awak d takdirkan menjadi milik saya ..

adakah awak berjanji , akan jadi yang terpaling amat baik dalam hati saya ? walaupon saya tau , awak akan cakap , ta janji , tp saya harap sangat .. mungkin ade org lain yang lebih baik , lebih manis , lebih romantik . . tp saya harap, cuma die jer yang akan jadi orang2 yang lebih .. saya tidak mencari kesempurnaan , sebaliknya saya mencari orang yang boleh sempurnakan saya ..
saya sedar dirilah .. :P 
Capital Sayang kata : sape lah saya nie , 
ta ade ape yang na  d bangge kan . 
ta ade ape yang na d tuliskan ..
saya kata pulak : awak , buah hati saya , 
saya bangge dengan awak , apa adenya ..
yang pasal tulis tuh , dah berjeler kot saya taip kat blog nie pasal awak .. 

btw , , kenalkan , my Capital Sayang .. taaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaa !


semuaga hairy dan amy kekal selamanya .. amin .. :)

terima kasih sudi membaca , kalau suka boleh like !