kisah chOcoLate dan gUle bahagia bersama

Sunday, 28 October 2012

hati baru . .

assalamualaikum semua ..
bahagianya pagi nie .. laen betul perasaan ya hari nie ..

na taw ta kenapa aku rasa mcm nie ? budak2 nie lah . kena kan aku pada mulanya tiba2 jadi ... :)) hahaha , , satu malam aku ta buley tdo gare2 benda nie tau .. haha , , korang mesti pelik ape yang aku merepek dari awal tuh kan .. ok aku start dari awal k .. mcm nie ..


nie lah mulanya aku na kenakan die .. lepas ayat aku nie .. aku da ta taw na balas ape lagi . . bila diorang tau . diorang amek hp aku n balas kan tok aku .. pergh .. malu giler aku ngn diorang tuh . hahaha :)) mybe koz diorang tau yang aku minat die kot . sbb tuh biler aku cakap ngn diorang yang aku da masuk cakap pasal makwe nie , diorang lagi hepy dari aku .. haha . . blushing k .. aku tukar lagu blog aku nie pon sebab die tau . sebab die bigFAN Najwa Latiff .. dengan aku2 skali jdi suka lagu Najwa .. dah lah nie plak mcet2 yang diorang karang kan tok aku . . kalau die tau mesti die pon malu mcm aku .. tp kalo ta ade diorang , ta taw lah mcm ner ..



pelik kan kami , lepas die cakap mcm tuh , , ati aku jadi ta keruan sgt . . haha , , malu giler ngn dak2 nie , , yayang .adah ,norien , mira cikin , . terima kasih tok korang , , ta ade ape yang dapat aku balas sbg tanda terima kasih . . tp AKAN ade balasan . . tunggu k . .


ILY korang :)) <3



terima kasih sudi membaca , kalau suka boleh like !

Friday, 26 October 2012

ku adaMu

assalamualaikum semua , ,
apakhabar ? adakah semua dalam keadaan gembira dan bahagia ?


Kau hadir tanpa ku sedari mengisi kekosongan hati ,
Kini kau pergi tinggalkanku lemasku dalam sepi .
Hujan yang turun kebumi ,
Membawa rindu yang menggunung
Kau biarkan ku sendiri malam ku tanpa mimpi
Mengapa tangan kau lepaskan setelah hatiku kau tawan ,
Mengapa takdir memisahkan hanya ku cinta kau seorang .
Mengapa tangan kau lepaskan setelah hatiku kau tawan
Angin malam bawalah cinta ku menghapus rasa rindu .

Lagu nie membuatkan aku pada die yang aku perna lukakan baru2 nie . aku ta taw kenapa aku rasa serba salah sekarang . L tah la . die mcm buat aku nie segala-galanya dalam idop die , tp aku biarkan die .



n lagi 1 , die perna bagi kat aku lagu nie . aku rase sedih sgt biler dengar lagu nie , tp ta ade aer mata agyang aku na kuar kan .tah kenapa aku rasa mcm nie . R . . td aku tpun die minta tolong buatkan kumbang aku nie ha . sedih tau . buruk . siyes jeles biler tguk orang laen yang pakwe die tolong die buatkan keje die , nak ade pkwe tp mcm bukan sekarang masa nye . aku ta ready lagi . J aku perlukan masa tok lupakan die . akan datang maybe , J akan ade yang betul2 aku kan kenalkan ngn mereka . J
A .. die pelik . hari tuhbuat Call Me Back . dah la hampir 3 minggu ta contact die . tetibe die soh tpon . kan pelik tuh . upenye die just na tyer yang Eja ker yang buat cerita kat awek die yang kami ade jupe oetang tuh . cakap kat die , ptotlah soh call . ade udang di sebalik batu upenye . L
ta aplah aku pon tau yang die betul2 sayang pada awek die dan aku ta mahu ggu hubungan die lagi ..



. . .
tajuk tuh , mcm lagu Najwa latif kan ?  nie ha ..

tetiba hati terbuka pulak untuk terima satu lembaran baru dalam kehidupan saya sbg seorang insan yang dah 18 taun hidup dibumi tuhan ini .. ini semua sebab sidie .. kawan yang sejati .. bila die start nyanyi lagu nie pada teliga ku , hatiku bangaikan terusik .. rasa bagai apalah yang ku ada jika na dibandingkan ape yang Kau ade Ya Allah .. apa yang die ade sungguh sempurna , sifat die , perlakuan die , perkataan die . sgt memikat hatiku ini Tuhan . terima kasih temukan aku dengan die . aku harap die dapat bimbing aku kejalanMu YaAllah . 


aku tahu aku nie bukan seorang yang sempurna jika na d bandingkan dengan nya , dan aku sedar die adalah hamba mu yang baik , adakah aku wajar untuk memilikinya ? ttp aku memerlukan seseorang yang begitu untuk membawa ku ke jalan yang lebih diredhai .. tah kenapa bila bersama die , berhubung dengan die , die telah membuat ku kagum dengan kebesaranMu ..adakan ini tandanya .. bantulah hambaMU ini mendapatkan die untuk membimbingku kearah jalanMu ..


Ya Allah bantulah hambamu ini menghadapi dugaan yang bakal melanda Ya Allah , , kuatkan lah hatiku , orangtua ku ..dan saudara2 ku .. semuga ape yang die hendak lakukan tu tak terdaya atas kehendakMU .. 
amin ya rabbal alamin ..

terima kasih sudi membaca , kalau suka boleh like !