kisah chOcoLate dan gUle bahagia bersama

Thursday, 20 December 2012

merajuk .. AGAIN ?

assalamualaikum CINTA ..
gud evening , selamat petang .. :D


ehem2 .. petang yang indah nie ==' waloponpanas  . na cakap semuga hari anda hari nie mendapat berkat dan mendapat rahmat dariNya . InsyaAllah :) ..
hari nie tetiba plak jari jemari gatal na menari2 atas keyboard nie .. haih jari nie .. gatal . . lagu pon dangdut tuh .. layan lah .. haha .. ok . . mesti penasaran na tau kan ari nie saya na cerita pasal apa kan ? ok .. na gtau lah nie .. pasal Kmai ... eah , apa tuh .. pasal KAMI :) 
mcm nie .. malam td kami keluar g makan dekat luar , maklum lah ,malas na masak koz kat uma da ta ada barang yang na d masak . haha ,, 
da tuh saya mcet lah Capital Sayang guna no adah .. mcet gtau yang na makan kat luar .. Capital Sayang ta balas .. weird ! Capital Sayang ta call .. 
da tuh .. masa makan tuh ati ta senang duduk .. walopon da d gam pakai gam kayu kat dalam nie .. haha ,, merapu .. lepas makan tuh , , g lah kedai tpup ..lepas tpup tuh , saya telpun lah Capital Sayang saya .. kawan Capital Sayang yang agkat .. ok , tambah2 weird .. 
da tuh ,Capital Sayang ta gtau pun Capital Sayang g mana . geram giler .. mana sayang pergi nie .. awak buat saya mcm tuh da 2 kali . saya da cakap , kalo bzi ta ape , tp at least BERITAHU saya ,, ta ada lah saya risau ta tentu pasal :P 
then , saya call lg sekali ,, dekat pukol 12 .. kawan Capital Sayang LAGI yang agkat .. katanya pergi hostel . ok . . lepas tuh saya OFF dua2 no saya .. maxis n digi .. haih .. walopon ati risau tp ta apa lah .. majuk di utamakan .. sebab saya ta mau awak buat lah mcm tuh lagi . saya mang suka awak buat saya mcm tuh ,, bila awak call tuh ,, saya rasa sedih sgt .. sebab awak ta cakap pon kat saya awak g mana .. awak yer2 minta maaf kat saya ,, n saya kata saya maafkan awak sebab saya ta mau awak tahu yang saya tengah sedih masa tuh .. 
tp mebe saya plak mcet awak soh pujok saya . gtau saya menangis .. aduh die nie .. saya rasa serba salah sebab saya ta sampai aty na tenguk awak susa ati sebab saya terlalu sayang kat awak .. siyes awak , saya ta tau kenapa saya jadi cm tuh ,, tp saya sedih sgt awk g ta cakap .. saya ta kisah kalo awak na g mana pon tp BERITAHU saya ,, saya ta perna halang atopon melarang awak buat apa2 .. 
awak , saya sayang sgt2 kat awak . saya ta mau awak rasa susah sebab saya , saya ta mahu awak disusakan oleh saya , saya ta sampai ati tenguk awak sakit sebab saya . saya ta boleyh !! lebih baik saya yang sakit kalo saya terpaksa tenguk awak sakit .. awak .. saya ta tahu mcm ner na kurang kan rajuk saya pada awak , tp saya akan cuba ,, sebab saya ta na awak pon rsa sedih sebab saya . :) 
ta ada apa yang dapat saya beri selain terima kasih n rasa sayang n cinta saya pada awk .. awak .. terima kasih atas segalanya .. saya BAHAGIA ..

terima kasih sudi membaca , kalau suka boleh like !

Sunday, 16 December 2012

for the first time ..

dear pengguna blogger yang setia bersama amy selama nie .. maaflah dah lama ta update blog nie .. naek bersawang plus ta terjaga dah .. haha , 
na mengemas malas lah plak . so update aje lah .. haha .. ok2 lupa na tnya korang sihat ker ta sebenar nya .. korang sihat ta ? da makn ? haha , saya pada saat nie belum makan ag .. haish .. lapar tp belum masak ag . kos kat dapur rumah nie ta ade garam n ajinomotor . haha .. ta apa lah , jap ag na minta mereka sponsor maggi .. lapar .. 
ok .. ada byak cerita yang amy ta dapat na kongsi akhir2 nie gara2 Capital Sayang saya lah . die cakap .. "awak ta payah la update dulu . saya ta sempat na baca ag lah . . " . . sebab tuh lah lama ta update .. so , sekarang nie , na update gak . da ta tahan sgt tangan nya na menaip entry baru dalam blog nie .. haha , , Maafkan saya k sayang .. t awak bacalah semua :)
. . . 
ok.. berpindah dirumah baru saya di jalan Pelanduk .. haish . 
pada mulanya uma da mcm apa .. mcm kapal pecah . semua ada lah . buruk gilak kau .. saya pon mcm ta percaya nie rumah yang akan saya diami untuk 3 tahun nie . 
haha , ta apa lah , janji dekat dengan poli . tu pon da cukup bagus kan ? da tuh , berlaku la proses mengemas .. maaf lah ta ade lah plak gambar sebelum n selepas .. kalo ade , korang mesti ta percaya rumah kami sekarang da jadi mcm nie .. haha kelakar sebenar nya .. masa tengah kemas2 ,, saya perasan sumthing .. na tau apa .. LAPTOP!!!!!!!! tertinggal dalam kereta .. haish .. menyesal nya .. nie gara2 adik punya pasal lah nie . dalam tuh dah lah ada slip pembayaran .. aduyai .. penin ... ta tau na buat mcm nie .. da tuh saya telpun lah Capital Sayang .. dah tuh tau ta apa die punya suggestion ? buat saya terkejut gilar tau ta .. aduyai .. na tau ta apa die punya suggestion ? ok .. die cadangkan , , awak , parents saya ade lagi kat sini , so apa kata awak naek jerk parent saya , so saya pon tanyalah dak2 uma . mereka pon sokong awak tau .. haih malu nya saya masa tuh ... ok .. then saya tanya lah ibu n ayah saya .. mereka pon setuju .. so , terpksalah saya balik dengan parents awak .. haih .. segan giler lah  .
 ta ley na cakap pape .. haha , , gerak g uma die kat cnie pkol 8 .. tp gerak na balik BP pkol 11 .. pukol 2 baru sampai uma .. penat gak lah masa tuh .. 
. . . 
keesokan harinya ,, saya naek bas dari batu pahat pukol 11.30 pagi .. dalam bas ok jerk .. da tuh ,, bila sampai tuh ,,dalam pukol 1 kot .. naek lah bas g pasir gudang .. haih , byk betul bas yang kena naek .. haha , , ok lah , barang pon ta byk , , 1st time balik sendiri .. seram .. ok .. bila dalam bas na balik pasir gudang nie saya dok lah sengsorang .. da tuh , , ada sorang pakcik nie tegur ..muka mcm da tua , , lebih kurang mcm nie lah muka TUA die tuh ..
bukan die ..
saya layan lah die .. die tanya dok mana lah apa lah .. mcm pkcik2 laen .. dah tua kot . kalo ta , malas na layan .. ok .. die tnya lah pasal dak poli , cm ner na buat seluar , cm ner na ukur baju .. and then .. tiba2 die tanya pasal cara" na ukur n buat BRA . oh my God !!!! geram nya aku dengan pakcik nie .. haish ! seram ,, da tuh na amek gambar saya segala ,, mang geram gila ah !!da tuh boley plak , Capital Sayang ta reply mcet .. ta tau na buat apa .. da tuh pkcik nie bukan na pindah tempat laen .. ngada2 betul .. da tuh siap bg nasihat ag yang kene kahwin dengan orang yang lebih 10 tahun tua dari kita ,. pape je lah . saya yang na kahwin ta guna duit die pon . . sibuk aje .. jadah jerk . . arghhhhhh !!! masa tuh , saya rasa mcm lama ja  perjalanan saya g pasir gudang tun .. ta mau balik sengsowang ag !! seram .. bongok !!
 sorry terkasar .. tp sgt2 lah geram dengan pkcik tuh .. bila da sampai tuh ..dalam pkol 3.30 .. saya pon turunlah .. pkcik tuh kata lah kat saya ,, nanti jumpa ag k .. alolooo , ingat saya na ? please lah .. 10 minit tunggu , teksi pon sampai .. anta saya sampai depan uma .. ok ,, selamat !! ..
P/S : jgn bagi saya balik sengsowang ag tolong ?? saya SERIK ..
. . . 
Capital Sayang . saya ta tahu mcm ner na cakap .. tp saya na ucap kan terima kasih kat awak sebab selalu ada bersama dengan saya dalam suka duka , sihat sakit  saya .. saya tahu saya nie mengada2 , asik na merajuk jerk keje nya ,, saya tengah cuba na kurangkan sikit sifat kuat merajuk saya nie .. sya nie ta sempurna dan terima kasih selalu sempurnakan saya ,, bila baca apa yang awak tulis , dengar apa yang awak cakap , semua buat saya terharu sgt .. saya ta tahu kenapa , , tp saya sayang awak sgt2 . saya siyes n saya ta tpu .. 
  • Sayang

    sy akan sentiasa mencintai n menyayangi awk... sy akn menjga cinta yg awk beri ini sprti nyawa sy sndri... maaf kn sy jika sy ad melukai hati awk.. krne sy x kisah klw awk marah sy, tp sy kisah klw awk SEDIH... 
    • Saya

      terima kasih sayang .. 
      • Saturday
      • Sayang

        kte2 2 sbna ny x dpt mnggambr kn prsaan sy pd awk, ia ny hnyalh mngmbr kn 0.1%prsaan sy pd amy.. Tp ia mungkin cukup utk mnyatakan' Sy cintakan awk, sayang,...'
        • Today
        • Sayang

          mencintai awk adalah satu anugerah buat sy, bkn ny satu hukuman, jd kesimpulanya sy sayang awk sangat2.... 
          hari ini, esok dan selamanya....
          awak, , saya sgt2 terharu dengan apa yang awak cakap kan tuh , saya bersyukur di kenalkan dengan orang yang betul2 sayang kat saya ,, saya ta tahu kenapa saya mengalirkan aermata bila baca IM awak tuh , , tp yang saya tahu , , saya lega awak hadirdan lengkapkan segala kekosongan kesunyian dan menggantikan segala kesedihan yang saya ada dengan segala bahagia . awak bawa saya dalam dunia yang selama nie saya nak sgt rasa kan ,, dunia d mana ade orang yang sgt2 menyayangi saya .. sekali lg ,, terima kasih awak .. saya sayang awak sgt2 .. cuma awak ja yang ada sekarang .. dan saya ta mau sesiapa ag da .. dan saya harap awak akan tunaikan janji awak InsyaAllah .. amin .. 



          ILYSM

          terima kasih sudi membaca , kalau suka boleh like !