kisah chOcoLate dan gUle bahagia bersama

Saturday, 19 May 2012

penat yang lumayan

assalamualaikum semua . .
>,< apa khabar ? ?

Alhamdulillah . . wang pendahuluan PTPTN untuk pendaftaran politeknik nanti telah pon diambil semalam , , RM1,500.00 . . banyak kan ? ? banyak sgt tp bukan yer ley guna pon . . gune time na daftar jerk nanti . . aturcare yer mule pukol 9 , , tp aku n family aku sampai kat sane pukol barape korang tau ? ? 8.50. . awal tak ? ? haha , , parents i n i skali exited laen macam . . haha :)) majlis yer berlangsung kat UTHM . . kali ke2 jejak kan kaki kat sane . . tp ta lawat semua tempat lah . . koz ley dok kat dewan aje . . untung dpt dok kat dalam . .





 

tunggu , punye tunggu , punye tunggu , akhirnye berakhir lah majlis yg penuh pembebelan . . yg pelik yer lah kan , , aku ley plak ta mengantuk mase dengar orang tuh beri ceramah . . haha , , kalo kat skula dulu , , ckp ckt jerk mengantuk . . mybe na dapat duit kot . . haha :))
ade hampir 2,000 pelajar yg datang na ambil duit WPP tuh . .  terjumpe ngn 
Eya Syahera
eya

fatah n daus

apis ali

Hairie Sahlan
hairi

sorry lah babe , , amek pic ta ckp . . :))

biler da kluar dari UTHM , , kami sekeluarge terus jerk g parit raje . . angan2 yer na beli phone . . slide tepi . . da jupe da hp yer . . tp harge yer terlebih bajet . . ibu soh aku cucuk duit . . pas uh kad yer ley plak ta bawak . . aduyai . . malang nye nasib aku nie . , 

da ta jadi tuh terus gerak p uma paklong n maklong kat Parit Baru . . jupe lah plak ngn 

Nurazreen Hamzah

Muhamad Khairi

Adam Hakimi

indu kat mereka koz lame ta jupe . . tp semalam dpt jupe mereka dah . . alhamdulillah . .

kat uma maklong , , pujok , pujok , pujok . . akhir yer ibu setuju na pinjam kan duit tok beli nphone baru . . satu batu pahat aku pusing , tp ta ade yg same . . bile sampai kat parit sulong , , aty aku ter buka ta beli slide tepi tp beli touch jerk . . akhir yer aku beli lah SONY XPERIA NEO V




thanks ibu . . janji t along balaj sungguh2 . . n buktika kat semua yg along nie bukan maen2 na masuk politeknik . . :)) 




terima kasih sudi membaca , kalau suka boleh like !

Monday, 14 May 2012

pengalaman memberikan senyuman

assalamualaikum semua . . 
>,< apa khabar semua ? ?

ade tiga berita baik lah ari nie . . hehe , , ta taw lah na cerite yg mane 1 . . haha , , exited sgt ngn ketige2 berita tuh . . 

ok berita yg 1st skali , , i ngn my mum da ok da . . my mum da tgur i , , da mau salam i . . haha , , suke sgt . . ALONG sayang kat IBU . . <3


janji ta uat mcm uh lg k ibu . .

. . .

berita yg 2nd plak mcm nie : ari nie p test JPJ kat sekolah memandu bandar maharani . . dapat giliran yg terakhir sekali . . peh , , mng sedih lah . . 


mase uat bukit . . aku uat 2 kali . . mase yg 1st time , , ngundur . . yg 2nd , , nasib baik lepas . . aiyo . . kereta owg lain yg d gune kan , , tu yg ta biase tuh . .


mase uat parking plak ok jerk . . ta ade hallah . . haha , , mcm kerek aje kan aku nie . . 
mase siap uat parking n bukit , , tguk jam . . pkol 12.30 tgah hari . . ha , , tguk owg yg tunggu giliran tok sesi pertama , , ade 30 owang . . sesi ke2 ade 33 owang . . aku kena sesi yg ke3 , , 10 owang n aku owang yg ke sepuluh ! ! pergh . . ta penat plak JPJ tuh layan aku kan ? ? haha . . yg best yer . . JPJ tuh ckp ngn aku kan . . " awak ta yah cek ape2 k , , truz pkai tali pinggang keledar , , n jalan jerk truz . . " ok , , mcm bertuah kan . . tp Alhamdulillah . . aku lulus . . walaupon budak yg sebelum aku tuh gagal . . haha :)) happy giler . . 

. . .

berita yg ketiga plak . . my dad n mum da putuskan yg aku masuk politeknik . . wah . . bahagie yer rase . . ta sabar na pergi sane , , n trus kan kehidupan sbg seorang mahasis . . :)) 


doakan yg terbaik untuk sy k kamu semua . . :))

terima kasih sudi membaca , kalau suka boleh like !