kisah chOcoLate dan gUle bahagia bersama

Thursday, 21 February 2013

penyakit menyerang dan sedih datang

assalamualaikum semua .. 
adakah kalian semua sihat  . . ?

seminggu lepas balik cuti nie ,, demam ! 
aduyai .. tah mcm ner tah boley kena demam nie .. 
dapat mc 3 ari .. tok demam 1 ary ,, 2 ary tok sakit mata .. hahaha mcm2 penyakit datang ..
mungkin nie caranya Dia na aku tahu yang Dia sayang aku n na duga aku ,,
Alhamdulillah .. Thanks to Allah ..



seminggu lepas naek cuti nie pon banyak giler kerja , aduyai .. kesian plak aku tenguk budak2 nie .. aku sedap2 tdo .mereka bertungkus lumus siapkan potrait .. na buat mcm mane ,da aku ta sihat . takkan na pakse badan aku kan ? lgpon ,, Capital Sayang aku pakse aku makan ubat then tdo .. peh,, makan ubat .. TAKK suuuuke ubat .. tp die pakse! siap soh adah jadi nurse aku lg .. then bila pg .. badan aku da ok cikit .. bila g klinik , die kata demam aku ta teruk pon .. cek idung , mulut . tekak cikt . kena RM19 .. haha ta ape lah , asalkan aku sihat ..
rabu petang  masa tengah sidai kaen , mata aku gatal sangat , then aku tdo .. bila aku bangun ... ARGHHHHHHHHHHHHHHH    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
gila , aku kena sakit mata ... aduyai .. cepat2 cari norin ,, minta ubat mata , koz selasa die yang kena sakit mata nie .. lepas tuh aku yang kena .. hahaha ,, normal lah tuh .. kalo sorang kena sakit mata akan semua kena sakit mata .. :) 
haha ,, kelakar tau .. cm2 lah yang datang kat aku nie .. ade2 jerk ..
semalam dapat MC ag .. dalam seminggu nie aku dapat cuti sampai 2 kali ,, ta ape lah ... ta terlarat kan ? mata da ok da sekarang .. Capital Sayang da boleyh lah tguk puas2 .. haha ,

cakap pasal Capital Sayang kan ,, semalam ade benda pelik yang terjadi tau .. na tau ape ? die asik cakap die sayang aku tiap2 detik tau ? aku pelik tau ,, aku buat lah status yang die pelik .. then asik panggil aku sayang aje .. bertambah2 pelik lah aku .. aku ta pk ape pon lah yang negatif ,, maybe die saje na usik aku kot .. tp ta lame tu die boleyh tanya ..
Capital Sayang : saya nak tido lah , nanti awak kejut saya ye ?sayang ,, owh sayang .. pelik kan saya hari nie ..
aku : haah lah ,, awak pelik hari nie , awak ok ker nie ?
Capital Sayang : macam mane kalo saya pergi hari nie ?
aku : ...... ;(



aermata aku mengalir terus-terus tanpa henti sampai aku letih sampai tertido bersama aermata disisi ..

to awak : saya belum bersedia nak kehilangan sesiapa yang saya sayang d dunia ini , tp seandainya Allah dah tentukan awak pergi dulu sebelum saya , apa yang saya harapkan , walopon kita ta dapat bersama di dunia nie semuga kita bertemu d syurga , mcm yang kita janjikan dalam surat kita tuh :) saya harap awak doakan saya bila awak di sana nanti walopon berat na hadapi kehidupan bila kehilangan salah seorang orang yang paling d sayangi tp kena teruskan tabah untuk menempuh hari yang seterusnya , doakan saya kuat bila awak ta ade ...
tp kalau umur awak panjang , saya harap , awak lah orang yang akan bimbing saya ke jalanNya , dan bawa saya BERSAMA-SAMA dengan awak menuju jalan yang Dia harapkan hamba-hambaNya akan pergi .. awak lah orang yang akan menjadi pelindung , peneman , segalanya lah ..




betul sayang , saya sayang awak sangat2 .. cuma na awak tahu tu , ta kira lah awak kat mana pon .. :) 

terima kasih sudi membaca , kalau suka boleh like !

Monday, 11 February 2013

Dia mengetahui :)

argh !! sweet- sweet home .. baring-baring , golek-golek ..tetiba ,, otak ligat berpk na taip sumthing kat dalam blog nie .. haha ,, tp sebenarnya malu na cerita dalam nie .. tp na kena cerita gak sebab saya na Capital Sayang saya paham kenapa saya rasa sadd sgt mlm td n sekarang .. 
Capital Sayang ,, saya na gtau awak kenapa saya rasa sadd , saya ta tahu mcm ner na luahkan .. so saya tulis , , nie bukan sebab kat FB jerk .. sebab kata-kata awak .. MAYBE . . ta tahu lah kenapa masih terngiang-terngiang kat telinga saya apa yang awak cakap .. saya mcm kecik aty , saya ta perna marah kan awak . saya tahu , , awak ta malu ade saya tp awak malu ada couple ,
 pada pendapat awak , pandangan awak , , apa yang awak akan rasa kalo saya cakap mcm tuh kat awak n then awak yang ajak saya couple n awak yang beria-ia na buat relay tuh ? saya cuma ta suka orang kacau saya sedangkan saya dah berpunya dan lg-lg bila nampak Capital Sayang selalu on .. saya mcm serba salah ..
 then , bila saya tukar kepada single , awak tanya kenapa , then saya cakap lah kat awak yang saya ta sanggup tenguk orang yang saya sayang buat benda yang die ta suka buat , , then saya cakap kat awak kan semua nie awak yang na , saya bagi awak apa yang awak na . saya tahu . saya yang jahat .adakah saya bertepuk sebelah tangan ?? tolong jawap saya .. saya na nangis bila cakap pasal nie .. aermata kat kelopak mata nie tinggal na mengalir aje . awak cakap terima kasih sebab memahami awak .. nampak ta , awak mcm terpaksa buat relay tuh dengan saya ..
 saya sadd . dah tuh bila awak cakap awak kuar tengah-tengah malam sebab na beli tpup koz na pujuk saya ? nampak ta saya susahkan n bebankan awak mcm tuh .. saya minta maaf tp saya sedih sgt .. awak .. betul , , apa yang awak cakap , saya jerk yang rasa saya menyusahkan  n saya membebankan awak tp awak ta rasa mcm tuh , tp saya ta sggup buat awak mcm tuh .. saya tambah-tambah sedih bila tenguk awak sanggup susah payah demi saya . :( awk , saya ta tahu mcm ner na luah kan tp terima kasih sgt2  sudi meluangkan masa selalu dengan saya , selalu ade tok dengar saya..

TERIMA KASIH SAYANG SEBAB BERSABAR DENGAN SAYA ..
SAYANG AWAK CAPITAL H 

terima kasih sudi membaca , kalau suka boleh like !